tisdag 26 april 2011

Påskvandring mm.

En vecka sen sist... det blir till att korta av det som hänt för att göra det hanterbart;-)

Efter morgonpasset i onsdags mötte jag upp Jessica i lokalen, fick mina Indian Clubs som hon transporterat från Motala och vi tog en tidig lunch i solen på Alviks Matbod.
Härligt att det kommit igång med uteserveringar igen!!!

Var ruskigt seg i kroppen på torsdagen och hoppade deltagandet på passet, sen packade Thomas och jag ihop alla grejor, tog pendeln till Handen, konstaterade att centrumet stängt precis (20.00 på skärtorsdagen...) och fick inleda vandringen med en promenad bort till Coop Forum nära väg 73.
Ungefär en timme senaer än planerat tog vi oss ut på Sörmlandleden vid Rudansjön och letade oss fram i skenet från pannlamporna - lite svårnavigerat delvis men bra mycket bättre är i julas;-)
Efter knappt 90 minuter i mörkret hittade vi av en tillfällighet ett område med mjuk mossa under granarna, slog upp tälten, tände en liten eld och grillade korv. Strax efter midnatt var det dags för sovsäcken.

Vaknade relativt tidigt, gjorde kaffe och frukost (spannmålsfritt bröd m. ost). Bröt lägret och kom iväg vid åttatiden.
Stannade till vid Paradiset för fm-fika, lunch ett par timmar senare och nästa paus vid Lida friluftsgård. Därefter svängde vi av söderut på etapp 62 och tog kväll ett par km in på etapp 61 söder om Kvarnsjön. Inget bra ställe att elda på så det fick bli kallskuret till middag.
Hittade en helt ok tältplats och sov gott med viss störning från vårglada kor som råmade då och då under natten...

Måste ha varit ett par frostgrader under natten, mycket kondens i tälten som fick stå och torka under tiden vi gjorde frukost, festade till med en extra kopp kaffe och planerade för dagen.
Kom iväg vid niotiden och fortsatte etapp 61 söderut. Hittade en fantastisk kallkälla ett par km in på etapp 60 (kom ihåg...) för att senare stanna för lunch vid ett sjysst vindskydd på sydstranden till sjön St Träsket.
Fick sen ordentligt flyt i vandringen och eftermiddagen förflöt snabbt ner till färgeläget vid Skanssundet och färjan över till Mörkö
Tyvärr fick vi konstatera att just lördagen så var allt stängt och vi började få ont om mat - det fick bli buss till Järna där vi handlade och fortsatte mot Södertälje.
Strax norr om Järna finns ett vandaliserat och nerklottrat vindskydd som dock har en fungerande eldstad där vi grillade några Chorizo innan vi slog upp tälten i en närbelägen grandunge.

Ännu mer kondens än natten innan, tälten fick tas ner och hängas på tork i solen under tiden vi åt frukost och tog hand om resten av utrustningen. När allt var hyggligt torrt fortsatte vi upp till Tvetaberg, hittade på vägen ett supersjysst övernattningsställe på Skirsjöns östra strand och såg årets första orm (en solande snok).
I tvetaberg åt vi lunch och tog sen bussen hem, framför allt beroende på att Thomas fått ordentligt ont av att kängorna klämt mot vristerna samt att leden mot Södertälje helt enkelt var för tråkig med mycket asfalt och bebyggelse.

Allt gav i varje fall mersmak och nästa helgvandring är inte långt borta - även om det bara blir fredag till söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar